2019

oktober 2019

Waar het ooit begon..

Natuurlijk, we hebben al veel toffe shows mogen doen. Maar onze tweede Zwarte Cross was er eentje om in te lijsten. Wat een kick als vanaf de eerste minuut een volle tent je nummers mee staat te brullen! Ook de organisatie was verrukt over zóveel enthousiasme. En dan Huntenpop: rotweer en een compleet lege festivalweide. Totdat wij de mainstage beklommen: uit alle tenten kwamen jullie massaal tevoorschijn. De regen durfde zich niet meer te vertonen… Het najaar brengt ons naar het verre noordwesten, naar Rockfest Alkmaar. En onze jaarafsluiter is dit keer daar waar het ooit voor ons begon, in 2012: De Lantaarn in Hellendoorn. Voor iedereen die daar niet bij kan zijn zeggen we alvast: see you in 2020!

mei 2019

Zwarte Cross en Huntenpop

We zijn opgewonden! Na zes jaar staan we opnieuw op de Zwarte Cross! Verdiend met onze undercoversessies, die bijzonder in de smaak vielen. En een maand later, in augustus, volgt Huntenpop. Ook een mooi affiche! Voordat het zover is, gaan we nog wat oude bekenden opzoeken. Zo staan we op de eerste juni opnieuw op Coverland en zijn we een week later weer eens te gast in de Metropool Hengelo.

februari 2019

We gaan undercover

Onze eerstvolgende show is op een nieuw festival: Batarock in Wanroij, samen met onder meer de jonge honden van Freeb. Verder staan er twee undercoversessies op de rol: in De Hip en Roepaan. En dan in april een show op een fraaie locatie: De Wolfsberg. Het neusje van de Europese tribute-zalm komt hier. Het is maar dat je het weet 😉

2018

september 2018

Een heet najaar

Life’s good! 2018 heeft ons tot nu toe een mooie rij shows gebracht, en we gaan ons opmaken voor een heet najaar. Voor onze ‘eindejaarsshow’ trekken we dit jaar naar het noorden, naar bikerscafé Calluna in Ommen. Daarvóór nog meer shows op toffe locaties: De Boerderij Zoetermeer, Riche Boxmeer, Klokgebouw Eindhoven en De Pul Uden. Check de agenda!

mei 2018

Een mooi rijtje…

Het jaar is relatief rustig begonnen, met shows in P79 Den Bosch (gave, ‘middeleeuwse’ tent!) en onze inmiddels traditionele bijdrage aan ‘Koningsnacht’ in Enschede. En terwijl Dave Grohl weer bijna van het podium lazert, kort voor een Pinkpop-optreden, zijn wij van plan om onszelf voorlopig heel te houden, want er komt een mooi rijtje aan:
11 mei City Resort – Mill
12 mei Coverland – Ulft
19 mei Over de Top Festival – Lichtenvoorde
20 mei Kastanjerock – Goirle
8 juni PleinRock – Venray
9 juni Zinder Podium – Tiel
15 juni Minirok – Stramproy
17 juni Meadow Festival – Rijkevoort
24 juni Openluchttheater – Valkenburg
8 juli StreetRock – Bakel

2017

december 2017

Warm bad in De Pul

Spelen in De Pul voelt al jaren als thuiskomen. En 30 december (onze traditionele, en deze keer wat verlate ‘derde kerstdag’, want anders viel ‘ie niet op zaterdag) was er weer zo eentje om in te lijsten. Een volle bak en een uitgelaten bende! Met een knal het jaar uit! See you in 2018!

mei 2017

Vrienden maken in het hoge noorden

Oerrock Festival, jullie waren te gek! Een grrm@#$blff eind rijden, all the way to Friesland, maar het was de moeite waard. Nieuwe vrienden gemaakt in het hoge noorden op een uitverkocht festival. Wie weet tot weer ‘s!

maart 2017

Een heet voorjaar

Het voorjaar begint in maart. Met twee shows wat ons betreft. Op 11 maart stonden we op Thunderrock in Haps, met collega-tributes van Led Zeppelin en AC/DC. Twee weken later deden we OJC De Comeet in Someren aan voor Tribute Day #8. Vooral laatstgenoemde werd een verhitte show 😉  

januari 2017

De Effenaar uitverkocht!

De Effenaar, we had a blast! Uitverkochte bak in de Kleine Zaal. En daarbij hoorden een paar flessen bubbels van het huis! Op naar maart, waarin we weer twee tributefestivals aandoen: Thunderrock in Haps en Tribute Day #8 in Someren

2016

november 2016

Een vroege ‘derde kerstdag’ in De Pul Uden

Kerst valt vroeg in 2016! Ons traditionele optreden op ‘derde kerstdag’ valt dit jaar op zondag 27 november. Speciaal voor deze gelegenheid hebben we The Ultimate Guns N’ Roses tribute gevraagd dit feestje met ons te vieren. The Foos meet The Gunz! We starten al aan het begin van de avond, dus bijna een ouderwets matinee! 

september 2016

Dave Grohl is jarig en wij zijn erbij!

Wat doe je als een rockster bent die alles al heeft gezien en 48 kaarsjes uit gaat blazen? Dan vraag je De Effenaar in Eindhoven om een verjaardagsfeest voor jou te organiseren. Op zaterdag 14 januari 2017 vieren we het complete oeuvre van de Foo Fighters-frontman, die natuurlijk nog véél meer gedaan heeft. Wij zijn van de partij, samen met onder meer de Nirvana-tribute Bleach. Here we are now, entertain us!

augustus 2016

Show Gebouw T bevestigd

Op vrijdag 23 december trekken we opnieuw westwaarts: naar Gebouw T. Op dit prachtige poppodium stonden we al eens eerder. Maar ook in Bergen op Zoom weten ze het: the second time is always better! We staan er samen met de Red Hot Chili Neppers. Take it away, take it away, take it away now…

Op naar Nirwana Tuinfeest

Bruin gekleurd en met de immer vermakelijke en smaakvolle bandbarbecue achter de kiezen is het tijd om het Nirwana op te zoeken. In Lierop, dus! Laat de weergoden van het Hiernamaals nog maar een keer hun best doen; aan ons zal het niet liggen! Kost dat festival? Niks! Je kunt zo maar het hemelse terrein betreden.  

juni 2016

Afsluiter op HobNob Festival

Na De Winkel Mill (trouwe fanbase), Elektra Sliedrecht (nieuwe vrienden gemaakt), Koningsdag Enschede (een feest met veel oude bekenden) en Hrieps (we waren nog nooit zó ver westwaarts!) is het tijd voor ons eerste echte zomerse optreden: HobNob Festival. Wij zijn afsluiter op dit festival, dat gratis toegankelijk is. Waar vind je dát nog? In Almelo! 

februari 2016

Peelpop was een warm bad! Op naar De Winkel en Elektra!

Niet alleen condens droop van het dak, ook enthousiasme! Want Peelpop werd een enorm feest waarbij zo’n beetje elke song van voren naar achteren werd meegezongen. Wij voelden ons er meer dan thuis, als afsluiter op het rockpodium. Het was de opener van een jaar waarin weer mooie dingen in het verschiet liggen. Zo gaan we nu op naar onze vrienden van Café De Winkel en naar Elektra Sliedrecht. Rock ’n roll!

2015

december 2015

Merry FF-Xmas!

Na ons meest noordelijkste optreden ooit, op het Friese Wâldpyktreffen, was het goed om terug te zijn in De Lantaarn Hellendoorn. Een mooie aanloop naar een vette Kerst, want we spelen twee keer: op tweede kerstdag in Royal Irene Venlo/Blerick, en op derde kerstdag houden we een traditie hoog. Voor de derde keer staan we samen met Pearl Jam-tribute Black Pearl op de planken van De Pul Uden. Genoeg kalkoen gezien? Dan opnieuw vlammend het jaar uit!

juni 2015

De grote oversteek

Met vlammende optredens in mei, op BanDINTHERoom in Dinther en op Mid Feest Nieuwleusen, hebben we gestaag gewerkt aan het uitbouwen van onze fanbase in Zuid- en Midden-Nederland. En dus is het tijd om nieuwe gebieden te ontdekken. Daarvoor wagen we ons aan de grote oversteek. Per boot. Op 4 juli zijn we te gast op Sommeltjespop in Texel. Onder zeer waarschijnlijk tropische temperaturen. En in augustus krijgt het Friese Wâldpyktreffen ons voor de kiezen. Wij blijven onze grenzen verleggen!

april 2015

Paaspop, we need a bigger venue!

Onze gig op Paaspop werd een doorslaand succes. We hadden de Thunderbolt twee keer kunnen vullen… Buiten stond nog eens net zoveel publiek als binnen en ook daar werd hartstochtelijk meegezongen, aldus ooggetuigen. Alleen hadden we binnen twee moshpits. Je kunt niet alles hebben, maar dit smaakt naar méér! Op naar BanDINTHERoom op 16 mei en Mid Feest Nieuwleusen op 30 mei.

maart 2015

Maart wordt heet!

Maart wordt een hete maand. De 14e zijn we terug waar het ooit begon: in Café Rocks in Enschede. ‘Het kleinste podium van Twente’, maar wat voor één! Met een puik publiek en een oergezellige kroegsfeer. Een weerzien op veler verzoek, dat wordt proppen! Een week later gaan we westwaarts, naar Nieuwendijk: Poppodium XINIX. En weer een week later, de 28e, bezoeken we onze vrienden van Café De Winkel. Deze show was binnen enkele uren stijf uitverkocht…

februari 2015

Metropool rocks!

Het was vet genieten, in Poppodium Metropool. Met een geweldig publiek in Het Paradijs, dat al ons werk van voor tot achter meezong. Onze beste show tot nu toe? Volgens insiders zeker. Hoe dan ook, ook dit was er weer eentje om in te lijsten.

januari 2015

Aftellen naar Paaspop

Nog een paar maanden en het festivalseizoen wordt officieel afgetrapt. Best of Foo is erbij, op Paaspop in de Thunderbolt. Een perfecte setting voor het ruigere werk. We zijn druk bezig met het instuderen van opnieuw twee nummers van Sonic Highways: Outside en I’m a River. Volgende maand, in Poppodium Metropool, zullen we het halve nieuwe album live spelen.

2014

oktober 2014
Metropool revisited
Nóg meer mooi nieuws: op 13 februari 2015 speelt Best Of Foo in het Overijsselse poppodium Metropool. Grote namen stonden en staan hier en het is geweldig om zelf ook weer eens terug te zijn. Na precies twee jaar wordt het dus een ‘Metropool revisited’.

september 2014
Best of Foo viert derde kerstdag in De Pul
Vorig jaar stonden we op de drempel van 2014 op het oudste (jazeker) poppodium in Nederland: De Pul in Uden. Voor een volle zaal ging het dak eraf en moest er zelfs bier bij de buren gehaald worden. Dat gaan we dit jaar, wederom samen met Pearl Jam-tribute Black Pearl, nog een keer doen. Wanneer? Op derde kerstdag, 27 december. Genoeg kalkoen gezien? Dan opnieuw vlammend het jaar uit!

mei 2014
Best of Foo headliner op Coverland
Best of Foo is één van de headliners op het gloednieuwe Coverland, het grootste tribute- en coverfestival van Nederland. Vijf area’s met de beste cover- en tributebands uit de EU. Nadat Faith No More, Editors, Nirvana, Pearl Jam en Rage Against The Machine ons voor zijn gegaan, sluiten wij af op het rockpodium. En daar zijn we trots op! Op 31 mei vanaf 14.00 uur gaat het los op het DRU Park in Ulft.

maart 2014
Best of Foo tussen de beste Europese tributes
Het gloednieuwe Coverland is het grootste tribute- en coverfestival van Nederland. Een betere benadering van je echte helden tref je nergens…. Op het DRU Park in Ulft vind je op 31 mei 2014 de beste cover- en tributebands uit de EU. Van ABBA tot ZZ Top. Vier area’s gevuld met muziek van de jaren 60 tot nu. De voorverkoop is gestart.

februari 2014
How the west was won!
De allereerste Koningsdag wordt op zaterdag 26 april gehouden. Best of Foo brengt dan een toast uit op onze koning (en z’n koningin natuurlijk) in poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom. Zover westelijk waren we nog nooit! Natuurlijk gaan we deze dag met een vette Foo Fighters-saus overgieten. Stay tuned!

2013

december 2013
Eentje om in lijsten!
We hebben toch al een paar retestrakke gigs achter de rug, maar deze was er eentje om in te lijsten. Wat een superpubliek in De Pul Uden! Meer dan vierhonderd vrienden op de koffie in een toptent met een fijne crew. You all rocked!

oktober 2013
Best of Foo in De Pul Uden
Op 28 december staan we op het oudste (jazeker) poppodium in Nederland: De Pul in Uden. Black Pearl, een tribute aan Pearl Jam, trapt af, waarna wij opnieuw een eerbetoon brengen aan ónze helden! Vlammend het jaar uit!

augustus 2013
Enschede sure rocked!
Enschede Rocks (Grolsch Summer Sounds) was onze volgende stop. Als afsluiter van het festival op de Oude Markt kregen we medewerking van een waanzinnig publiek! Bedankt voor jullie meezingen en -stampen. Enschede sure rocked!

juli 2013
Alle remmen los op de Zwarte Cross
Het was een super gig in de Zwarte Cross Megatent. Tante Rikie heeft onze gebeden verhoord! Heel toffe reacties gekregen op een kick ass show, ook van de organisatie zélf. Wat ons betreft smaakt het naar meer.

Best of Foo gaat akoestisch op Optimaal FM
Vrienden, bedankt voor jullie medewerking aan ‘de poll’ Bij Optimaal FM vonden ze het zó leuk, dat we geen drie, maar vier nummers mochten doen. De nummers worden op de donderdag van de Zwarte Cross, 25 juli, in een doorlopende programmering uitgezonden. Via www.optimaalfm.nl ook op Podcast en SoundCloud te beluisteren!

Best of Foo op Zwarte Cross Radio
Op Optimaal FM binnenkort een interview met onze eigen Natasja ‘Pebbles’ Thijsen, die in 2002 en 2007 met de Oxx Band op de Zwarte Cross stond. En dit jaar dus met Best Of Foo. Optimaal is als ‘Zwarte Cross Radio’ het ‘huisstation’ van het festival. We vertrekken komende woensdagavond op volle oorlogssterkte naar de studio, waar we drie akoestische nummers spelen. Welke drie gaan we doen? Zeg het maar: Halo, Wheels, Learn To Fly, Everlong, Best Of You.

mei 2013
Best of Foo headliner op Grolsch Summer Sounds
De Grolsch Summer Sounds staan garant voor vijf donderdagen muzikaal spektakel op de Oude Markt in Enschede. Dit jaar is Best of Foo headliner op 8 augustus. Dankzij Enschede Promotie en Vereniging Horeca Stad Enschede is het muziekspektakel gratis toegankelijk!

april 2013
Best of Foo op de Zwarte Cross
Het is officieel bevestigd: Best of Foo staat op de Zwarte Cross, op donderdag 25 juli. De locatie? De Megatent! Kicken! Tussen de pakweg honderd bands zijn wij de enige (onze vrienden van BZB uitgezonderd) die met hoofdletters staat geschreven. Zou dat toeval zijn? Voorwaarts gas!

Programmering Oranjepop bekend
Leve de Koning! Oranjepop in Ommen gaat de elfde editie in. Als robuust onderdeel van de festiviteiten rond Koninginnedag spelen er zaterdag 27 april twee te gekke bands in de tent op het evenemententerrein aan de Koesteeg. Wij zijn er één van. Wij trappen af rond 21.00 uur.

maart 2013
Best of Foo op Oranjepop
Het was feest in De Stier! Precies zoals we het hadden gehoopt: met pils en een grandioos meezinggehalte. Sommigen zongen letterlijk élke regel mee. Klasse! Enne… Sander, bedankt voor de goede zorgen! Volgend jaar wil ‘ie ons terug, heeft ‘ie gezegd!

februari 2013
Op naar De Stier!
Op 22 februari bestormen we het podium van Café De Stier in Eibergen. Een lekker knusse setup met veel rock en bier. En zo is het ooit bedoeld, toch? Be there en hou je rode lap maar klaar!

De Metropool rocks!
De Jupilerstage van Poppodium Metropool was één avond lang in het bezit van Best of Foo. En we mogen zeggen dat we ons visitekaartje hebben afgegeven, ook dankzij een toptent, topcrew en toppubliek!

2012

november 2012

issy3
En daar Issy!
Onze bassiste Natasja leeft momenteel op de spreekwoordelijke ‘roze wolk’ Zij en haar ‘jongens: Woltas, Yani* en Kayo hebben een dochter en zusje! Issy is geboren op 12 november en moeder en dochter maken het uitstekend, dank u! Natasja belde ons trouwens met het goede nieuws en liet bijna in één adem weten ook gewoon present te zijn op 22 december in België wanneer we aantreden tijdens Monsters of Rock. Kijk, deze moeder houdt van aanpakken!

Best of Foo in de Metropool
Nóg meer mooi nieuws: op 9 februari 2013 speelt Best Of Foo in het Overijsselse poppodium Metropool. Grote namen stonden en staan hier en het is geweldig om in dat rijtje een vlammende show neer te zetten. We spelen in de grote zaal: de Jupilerstage.

september 2012
Best of Foo: the next generation!
Laten we het maar stilte voor de storm noemen: het is eventjes wat rustig op onze agenda. Maar we hebben dan ook groot nieuws! Onze bassiste Natasja en haar gezinnetje verwachten in november een tweede telg. Dat wordt een Foo Fightertje van ‘the next generation’. Natasja gaat nu even wat gas terugnemen, al staat dat eigenlijk niet in haar woordenboek…

augustus 2012
Ruggensteun voor Best of Foo
Voortaan mag Best of Foo rekenen op een ruggensteun tijdens optredens. Onze backdrop van maar liefst vijf bij vijf meter is namelijk klaar voor gebruik. Tijdens de eerstvolgende gig is dit kunstwerk voor het eerst ‘live’ te bewonderen. En onze backdrop zal ons volgen, waar we ook terecht komen…

De Lantaarn failliet
De Lantaarn in Hellendoorn heeft in juli het faillissement aangevraagd. Dat betekent dat het geplande optreden van Best of Foo in ‘dé concertzaal van het oosten’ op 8 september niet doorgaat. Doodzonde voor deze geweldige locatie, maar wie weet is er een doorstart mogelijk. Voor vragen over gekochte tickets kun je contact opnemen met: info@lantaarn.nl

juni 2012
Onze bassiste is een rockdiva!
Niemand minder dan ‘onze’ Pebbles, Best of Foo-bassiste Natasja Thijssen, maakt binnenkort haar opwachting in het magazine De Bassist. Het blad besteedt aandacht aan het legertje vrouwelijke muzikanten dat met vier of vijf snaren de basis legt onder een goede sound. De Bassist spoorde de vaderlandse rockdiva’s op en kortgeleden was de fotoshoot. Binnenkort stelt het blad de dames aan je voor.

Best of Foo terug in De Lantaarn
Onze gig in De Lantaarn dreunt nog na, maar er is al weer een nieuwe gepland! We komen terug op 8 september in ‘dé concertzaal van het oosten’. Zij die er waren hebben genoten van een geweldige avond en wij genoten van hén! Zo hoort het bij een goede performance. Dat gaan we in september nog eens dunnetjes overdoen. Be there!